Een droevig bericht, maar ook een mooi concert

Gisteren bereikte ons het droeve bericht dat erelid Jan Wigard (º1934) op dinsdag 18 juni is overleden. Hij heeft vele jaren in onze Vereniging gefunctioneerd als penningmeester en heeft de financiële organisatie heel kundig gestructureerd. Vandaar dat wij hem na zijn aftreden, ver na de pensioengerechtigde leeftijd, tot erelid hebben benoemd. Het bestuur van de Vereniging samen met de (ere)leden zullen hem gedenken.

Maar . . . . gisteren heeft Annie Gao (USA) een heel mooi concert gegeven. Het bewijst weer eens dat de rondreizende beiaardiers uit de hele wereld echt een klasse apart zijn. Stuk voor stuk geven ze in Hoorn een heel mooie uitvoering van de door hen gekozen stukken. Zij startte met oude muziek van Bach, prachtig. Maar ook een werk van de 17e eeuwse Nederlandse componist Sybrandus van Noordt werd prachtig weergegeven. Zij eindigde met een heel modern werk van haar leermeester, de belgische beiaardier Geert D’hollander. Ook weer erg mooi.

Er waren meer luisteraars dan de twee eerste concerten, vermoedelijk door het meer aangename weer. Het volgende concert zal zijn op woensdag 10 juli, dan speelt Vincent Hensen-Oosterdijk.