Derde concert van dit seizoen

De bekende beiaardier Gijsbert Kok zal het derde concert van dit seizoen verzorgen op woensdag 14 juli. Na de twee zeer goede programma’s van de afgelopen twee concerten zijn onze verwachtingen zeer gespannen.
De vaste luisterplaats, de tuin van de bibliotheek aan het Kerkplein is weer geopend vanaf een uur of 7, het concert begint om 19.30 uur. Alle concerten beginnen om 19.30 uur. Vooraf krijgt U een kopje koffie of thee, na het concert van een uur een glaasje wijn, bier of fris. Alles geheel gratis. Er is dan ook een ʽmeet-and-greetʼ met de beiaardier. U hoeft zich niet aan te melden, de tuin van de luisterplaats is voldoende groot, de enige noodzaak is het houden van de anderhalve-meter-regel. Wij zorgen ervoor dat de stoelen op die afstand van elkaar staan.
Het overzicht voor de rest van het seizoen:
28 juli Eddy Marien (België)
11 augustus Rachel Perfecto (U.S.A.) en Jacob de Vreeze (België) solo en vierhandig
18 augustus Roy Kroezen
25 augustus Stadsbeiaardier Frits Reynaert (een verzoeknummer programma)
Hieronder het programma dat verdeeld is in –wat oudere– barokmuziek, daarna Spaanse en Zuid Amerikaanse composities en als slot twee nieuwe beiaardstukken:

Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard bij Bernard Winsemius aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.
Hij is beiaardier van Den Haag, Scheveningen, Voorschoten en Zoetermeer. Daarnaast is hij organist van de Abdijkerk in Den Haag – Loosduinen en van de American Protestant Church in Den Haag.
Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium en hij heeft een concertpraktijk als beiaardier, organist en begeleider. Een aantal koraalbewerkingen voor orgel en arrangementen voor beiaard van zijn hand zijn in druk verschenen.